Kategorier
Marketing

Stress rammer også i marketingafdelingen

Del gerne med andre

For nogle uger siden skrev jeg om mine egne erfaringer med at have travlt i en iværksættervirksomhed og derfor prioritere opgaver benhårdt. Denne prioritering og viden om, hvilke opgaver, der er vigtigst og skal løses først, har givet mig ro i en travl og lidt forhastet hverdag.

Desværre er det ikke alle, der har lige nemt ved denne prioritering og måske har de også mange andre ting i livet, der stresser end lige arbejdet.

Og det er kommet tæt på, da en af mine studentermedhjælpere lige er blevet sygemeldt med stress og derfor ikke kan varetage de mange marketingopgaver, hun ellers tog sig af.

Hun er også lige i målgruppen, da de meste stressede personer i Danmark er kvinder i alderen 18-24 år. Og hun har nok bidt over lidt for mange ting med et krævende cand. merc. studie og et 20-timers job ved siden af.

Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, hvad der er sket, men har i første omgang tilbudt hende stresscoaching, som hun har taget imod og allerede er i gang med.

Og det går efter sigende meget bedre allerede.

Jeg har dog spurgt lidt indtil hvad det er selve coachingen går ud på, for selv at blive lidt klogere på, hvad der udløser stress.

Ifølge stresscoachen er det især to ting, der går igen hos mange, selvom ikke to stresstilfælde er helt ens.

Det ene er prioritering af opgaver og evnen til at sige nej. Hvis man har for travlt, har mange bolde i luften, ikke kan prioritere disse og samtidigt ikke kan sige nej til nye opgaver, så løber hamsterhjulet hurtigere og hurtigere og er uden for din egen kontrol.

Det skal ende med at du mister overblikket og knækker på baggrund af de mange opgaver. Og de opgaver er ikke kun arbejdsopgaver, men kan være private opgaver og gøremål også.

Den anden faktor, der stresser, er at bekymre sig over ting, man alligevel ikke kan gøre noget ved. Det kan være ting, der allerede er sket (fortid) eller ting i omverdenen, som er uden for vores indflydelse, for eksempel vejret eller om et fly falder ned. Personer, der rammes af stress, har rigtigt mange tanker om noget, de alligevel ikke kan gøre noget ved.

For at komme ud at stressen – eller for at undgå den – skal man i stedet fokusere sine tanker på det, man rent faktisk har indflydelse på, for eksempel påklædningen, når nu det regner.

Går man og ærgrer sig og bekymrer sig over ting, bliver man stresset. Hvis du hele tiden bekymrer dig om, at du er blevet overvægtig (fortid), så bliver du stresset. Men hvis du gør noget ved det (indflydelse), aftager din stress.

Så simpelt hænger tingene naturligvis ikke sammen altid, men det er en hovedforklaring på stress og dermed også en metode til at undgå at få stressen i første omgang.

Men min studenterhjælper kæmper, har lært meget og om 2 uger er hun klar til at starte stille og roligt op igen – det glæder jeg med til. Det gør hun i øvrigt også.