Kategorier
Marketing

Marketing og personlig udvikling

Del gerne med andre

Når man laver marketing i en lille virksomhed eller i en opstartsvirksomhed, så har man som regel flere kasketter på og har travlt med en masse andre ting end lige markedsføringen. For ikke at køre sur i det, er det derfor vigtigt, at man arbejder struktureret og sørger for at lave det vigtige hele tiden.

At netop de årsager besøgte jeg fornylig en vanecoach, der kunne rådgive mig både om personlig udvikling, men også mere konkret om, hvordan jeg samtidigt kunne få udført min markedsføring, som jo er vigtig på længere sigt for at få flere kunder.

Det var nogle meget givende timer og jeg blev overrasket over, at en del af de teknikker, der blev berørt, stammer fra en af de tidligste bøger jeg læste om personlig udvikling og vaner. Nemlig Stephen Coveys 7 Gode vaner. En bog, der efter en kort genopfriskning, stadig er 100% gældende i dag og hvis vaner er mere aktuelle end nogensinde.

En af de ting jeg lærte af min coach – eller måske mere korrekt blev genopfrisket omkring – er Coveys vane nummer 3:

Gør det første først

Altså vanen med – kort fortalt – at dele dine opgaver ind efter hvor vigtige de er og hvor meget de haster. Og så ikke mindst at eliminere de opgaver, der ikke der vigtige og at arbejde mest (bruge mest tid og fokus) på de opgaver, der er vigtige og som ikke haster.

Det er et meget simpelt værktøj, men det giver så meget mening, hvis ellers man implementerer det som en vane.

Jeg har selv implementeret min version af den ved at ændre kun to ting.

1. Emails i faste rammer

Når du tænker over de email du modtager, så er langt de fleste af dem hvad jeg kalder; andre folks agenda’er. Altså noget som andre personer vil have dig til at gøre. Med andre ord forstyrrelser, Og måske vigtigt for dem, men ikke nødvendigvist for dig.

Derfor har jeg gjort det til en vane kun at læse emails to gange om dagen, kl. 11 og kl. 16. Jeg bruger kun max. 30 min. pr. gang og min indbakke tømmes helt hver gang.

Er der noget, der tager længere tid end 2 min. arkiveres det og tilføjes min to-do liste, så jeg kan udføre opgaven på et senere tidspunkt, hvor det passer ind i min agenda.

2. Min arbejdsdag starter med den vigtigste opgave

Hver dag starter jeg min arbejdsdag med den vigtigste opgave eller projekt, som jeg p.t. arbejder på. Lige nu er det min markedsføring.

Ud fra min ugeplanlægning, som jeg laver hver fredag, ved jeg hvilke opgaver, der skal udføres og de er sat ind på min to-do liste og min kalender for en uge ad gangen.

I denne uge skal jeg f.eks. lave SEO for min blog, skrive et blogindlæg samt tilføje 2 ekstra emails til min automatiske email-sekvens.

Ved at fokusere på kun disse to ting har jeg opnået nogle fantastiske resultater, synes jeg selv:

  • Jeg har fået meget mere tid til at udføre mit arbejde for mine kunder (som stadig er det vigtigste).
  • Jeg får lavet al den markedsføring af min egen virksomhed, som jeg altid har drømt om og som jeg nu kan se er begyndt at give resultater.
  • Jeg har nedsat antallet af overspringshandlinger drastisk – især da emails nu er sat i system.
  • Jeg bruger betydelig mindre tid på emails.
  • Jeg “stresser” ikke over, hvad der måske er hændt i indbakken, for jeg ved, jeg tager mig af det på nogle givne tidspunkter.
  • Jeg “stresser” heller ikke over en (over)fyldt indbakke, for den er altid tom, når jeg har været inde og håndtere mails.

Alt i alt har den vanecoaching jeg fik været guld værd og har været den bedste personlige udvikling, jeg har haft i mange år.