Categories
Marketing

Markedsføring af kaffemaskiner

Del gerne med andre

Når de fleste af os taler kaffemaskiner tænker vi på de kaffemaskiner, vi har derhjemme i private rum og som vi typisk har købt hos en elektronikforretning eller på nettet.

Men der findes også et professionelt marked for kaffemaskiner – altså salg til kontorer, erhverv og virksomheder. Her er en af de mest solgte modeller en Bonamat kaffemaskine. Det er den helt traditionelle filterkaffemaskine, som du sikkert har set på mange kontorer:

kontorkaffemaskine fra bravilor bonamat

Hvordan kan det være, at lige netop den kaffemaskine er meget populær og hvordan er den markedsført for at opnå den position?

Det forsøger denne artikel at svare på.

Hvad gør Bonamat filtermaskinen populær?

Jeg stødte første gang på en Bonamat maskine helt tilbage i 80’erne, hvor filterkaffe var det klart mest brugte og normale. Og jeg husker tydeligt, at den altid lavede kaffe og stort set aldrig havde service. Den virkede bare og var utrolig stabil. Det er den stadig.

Og så laver den en kaffe, som de fleste er glade for og godt tilfredse med – den minder om den kaffe, de selv har derhjemme og som de har fået gennem det meste af livet. Den rammer bredt og derfor er de fleste tilfredse med kaffen.

Endelig kan den volumenbrygge. Det tager ikke lang tid at brygge en kande og når den er brygget kan du holde den varm på varmepladen, mens du brygger en ny kande. Så mange kan få nybrygget kaffe på kort tid. Det fungerer perfekt i kontormiljøer.

Hvordan er kaffemaskinen markedsført?

Igennem alle årene er Bonamat markedsført gennem mange forskellige kanaler, men først og fremmest gennem professionelle kaffeløsningsleverandører. Altså leverandører, der sælger direkte til virksomheder og typisk leverer en total løsning, hvori også indgår selve kaffen.

Princippet er lidt det samme som på printermarkedet. Man sælger en billig kaffemaskine og så lever man af kaffeforbruget efterfølgende. Smart koncept.

De fleste professionelle leverandører til kaffemarkedet anvender i dag direkte salg, som den vigtigste salgskanal, men leadgenereringen er blevet markant anderledes end for nogle år siden.

Messer og fysiske udstillinger er på vej væk og i stedet er al leadgenerering rykket online, hvor der løbende kan skabes nye leads og kundeemner.

Det sker ved hjælp af forskellige marketingkanaler som SEO, Google Ads, Facebook annoncering og email marketing. Og foregår i princippet i to trin:

1. Trafikgenerering

Det første trin handler om at skaffe relevant trafik til hjemmesiden. Læg mærke til ordet relevant – for det gælder om at få de rigtige personer ind på hjemmesiden – altså folk i målgruppen for den pågældende kaffemaskine.

Med SEO kan man nå personer, der søger i Google efter de løsninger man sælger. Det er således meget målrettet og typisk meget relevant trafik, så den trafikkanal skal man absolut anvende.

For de betalte kanaler er Google Ads at foretrække, når det drejer sig om personer, der er i midten eller slutningen af deres kunderejse for at købe en kontor kaffemaskine. Deres søgninger kan rammes meget præcist ved hjælp af annoncering.

Facebook annoncering er bedst til den mere kendskabsorienterede markedsføring eller branding, hvor man rammer målgruppen med målrettet annoncering, men hvor de måske ikke er nået så langt i deres kunderejse. Efterfølgende kan retargeting få dem længere ned i salgstragten.

2. Konvertering

Når folk lander på hjemmesiden, skal de gerne foretage den handling, som vi gerne vil have dem til. Er det “varm” trafik fra Google vil vi f.eks. gerne have at de kontakter os, udfylder en formular eller måske ringer til os. De bliver således til et lead, som vi med det samme kan arbejde videre med.

Desværre er det ikke alle, der bare lige er klar til at købe med det samme og slet ikke, hvis det er den “kolde” trafik fra Facebook. Så her må vi gøre noget andet.

Det kan være at få lavet en beregning af kaffeforbrug og pris, downloade en pdf om hvordan man vælger den rigtige kaffemaskine eller andet. Men for at få fat i denne service, skal man afgive sin email adresse. Og her kommer email marketing så ind i billedet.

Med email marketing kan man sætte automatiske flows op, så de tilmeldte personer automatisk føres igennem en række emails, der skal føre dem tættere på en købsbeslutning og gerne ende med, at de bliver til rigtige leads.

Sådan fungerer markedsføring af Bonamat kaffemaskiner hos de bedste udbydere og derfor bliver vi ved med at købe disse driftsikre maskiner.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *