Categories
SEO

Langformet tekst giver resultater i SEO

Del gerne med andre

Skal man have succes med SEO skal indholdet være helt i top. Det er der vel efterhånden ingen tvivl om længere. Og indhold i top betyder blandt andet, at teksten skal være lang og omfattende og dække alle detaljer af det emne man skriver om.

Men det er ikke alle brancher og markeder, der er lige relevante for omfattende SEO tekst. Det afhænger nemlig af hvor komplekst et produkt man sælger.

Hvis folk skal købe en sodavand, behøver de for eksempel ikke at læse flere artikler med +1.000 ord, før de beslutter sig. Det er et nemt valg og branding er her meget mere værd.

Derfor er langt det meste langformet tekst på nettet også typisk hægtet op på B2B markederne, hvor produkter og services er lidt mere kompliceret.

Men der findes også B2C markeder, hvor lang tekst er måden at få fat i sine kunder på. Især er der tre områder:

1. Sundhed, kost og fitness

Dette er et komplekst område for de fleste personer. Tænk psykolog, træning, kost, slankekure og livsstil. Dette er alle områder hvor der findes omfattende artikler, websites og communities, der behandler dette ned til mindst detalje. Men hvor det også stadig er muligt at komme til tops i søgemaskinerne med langformet og omfattende indhold.

2. Produkter med storytelling

Hvor det er svært at tryllebinde folk om sodavand, så er der andre forbrugerprodukter, hvor storytelling ofte er en del af produktet. Tag vin som et god eksempel. Selv om det i bund og grund bare er et landbrugsprodukt, så er der en masse information og viden tilknyttet produktet. Hvem vil ikke gerne ligge nummer 1 i Google på ‘barolo’, hvis man sælger italiensk vin?

Det samme gør sig gældende for en lang række andre produkter som kaffe, te, chokolade, lakrids, øl,ost m.m.

3. Investering og finans

Hvordan investerer du rigtigt og tjener mange penge? Skal jeg købe aktier eller obligationer? Disse spørgsmål og mange andre har altid optaget folk og det bliver det ved med. Det er komplekst stof og det kan der skrives meget om.

En god måde at finde ud af om et produkt eller marked er komplekst og derfor er modent for langformet indhold er at stille spørgsmålet:

Er der udgivet magasiner, bøger eller videnskabelig artikler om emnet?

  • Kost og træning? Ja
  • Sundhed og sygdom? Ja
  • Vin? Ja
  • Hvad er den bedste sodavand? Nej

Langformet tekst strategi

Det lyder måske flot at have en strategi for de lange og omfattende tekster, men det betaler sig.

Du bør fokusere på disse tre områder i din strategi i prioriteret rækkefølge

1. Indhold om dine kunders udfordringer
2. Produkt/ydelse relateret indhold
3. Cases og referencer

Indhold om dine kunders udfordringer

Imodsætning til mange andre mener jeg, at du bør starte med at lave omfattende indhold om de problemer og udfordringer dine kunder har og hvor de befinder sig i bunden eller i midten af din salgstragt. At jeg starter der skyldes, at konverteringerne – det du lever af – er meget højere her end længere oppe i salgstragten. Og så er det som regel også nemmere at blive placeret godt i Google her, da de fleste andre slås efter placeringer med flere søgninger.

Det kan f.eks. være en søgning som “hvordan føles angst”.

Produkt/ydelse relateret indhold

Det næste du bør fokusere på er de direkte produkt eller service søgninger, hvor folk rent faktisk søger efter et konkret produkt eller ydelse. Det er altså længst nede i salgstragten og kan for eksempel være en søgning efter “psykolog københavn angst”.

Her er man ikke i tvivl – man leder efter en psykolog i København til behandling af angst. Konverteringen på dette søgeord er garanteret høj.

Cases og referencer

Endelig bør det tredje fokusområde i strategien være cases og referencehistorier. Det er lidt længere oppe i salgstragten – i midten – og har måske ikke ligeså høj konvertering, men til gengæld giver det troværdighed og tillid til det pågældende produkt eller ydelse.

Det er ikke så vigtigt at disse historier ranker i Google – de skal mere understøtte de to andre strategier.

Konklusion

Følger du denne strategi og laver indhold, der er på minimum 1.000 ord pr. artikel og har masser af understøttende billeder, grafik, video og tabeller, så vil dit indhold hurtigt ryge til tops og du vil ikke kun få masser af trafik, men især masser af konverteringer. Og det er det, du skal leve af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *