Categories
Marketing

Få gode marketingresultater ved at undgå disse fejl

Del gerne med andre

Det er ikke svært at få gode resultater fra marketingaktiviteter, så længe du undgår disse fejl, jeg kommer ind på senere i denne artikel.

Marketing kan hjælpe dig med vækst i din virksomhed, hvis du gør det rigtigt. Desværre laver de fleste marketingfolk de samme fejl igen og igen. Når alle rundt omkring dig laver de samme marketingfejl, kan det være uhyre svært at ændre din tilgang til marketing.

Hvis du gerne vil ændre din marketingstrategi, så du kan få endnu bedre resultater af din marketinginvestering, er det på tide at starte med at undgå de mest almindelige marketingfejl. Her er fem fejl og hvordan du kan fikse dem:

1. Stole på mavefornemmelse i stedet for data

At foretage antagelser om hvad der virker og hvad der ikke virker kan være en dyr fejl, men den er meget almindelig og selv erfarne marketingchefer laver den.

Med så mange data og analytiske værktøjer til rådighed for virksomheder i dag, er der ingen undskyldning for marketingfolk at tage beslutninger baseret på intuition.

Jo dybere du dykker ned i data, desto bedre vil dine marketingresultater blive. Du må absolut ikke tage din næste store beslutning baseret på din intuition eller andre folks mening. Du skal bruge de hårde fakta om, hvad der virker og ikke virker.

Det betyder ikke at du skal stoppe med at eksperimentere eller stoppe med at gøre hvad du synes er rigtigt, du skal blot basere det på data og fakta. Problemet er når marketingfolk stoler på 80% mavefornemmelse og 20% på data. Når det drejer sig om marketing, skal det være lige omvendt.

data og analytics i marketing

2. Følger flokmentaliteten

Hvis alle sætter små emoticons i emnelinjen på deres nyhedsbreve, vil du så også gøre det?

Sandsynligheden for at du vil er ret høj. I marketingverdenen er vi alle ofte fåret, der blot følger med flokken. Hvis vores kolleger bruger en marketingkanal, så bruger vi den også. Hvis andre marketingfolk bruger en speciel marketingtaktik, så bruger vi den også.

Så i stedet for at anvende vores rationelle hjerne har vi en tilbøjelighed til at gå i samme retning som alle andre. Dette lille fænomen med at følge andre og kopiere dem kaldes for flokmentalitet.

Jeg siger ikke at udforske, hvad der virker, er forkert. Men at kopiere det, der allerede virker er ikke altid den bedste måde at få succes og det kan nogen gange lede til en markedsføring, der ikke er unik.

3. Prøve alle kanaler men ikke give dem nok tid til at se resultater

De fleste marketingfolk bliver i dag distraheret af den sidste nye smarte kampagne – så de prøver alle nye kanaler så hurtigt som muligt. Og når de ikke får resultater med det samme, så trækker de sig hurtigt ud igen. Det er en hurtig og nem måde at brænde marketingbudgettet af på.

Bare fordi den digitale verden bevæger sig lynhurtigt betyder det ikke, at du også vil få resultater med det samme fra din marketinginvestering. For uanset kanalen – om det er Instagram, Youtube eller web notifikationer – så er målgruppen du forsøger at ramme, mennesker. Og det tager tid at opbygge tillid til dem og engagere dem.

Og de fleste marketingfolk fokuserer på at prøve nye kanaler i stedet for at tilbyde deres kunder en bedre kundeoplevelse. Men hvis du gerne vil have gode resultater fra marketing skal du fokusere på at give dine kunder en suveræn omnichannel oplevelse.

Ifølge en rapport fra Omnisend er kunder der engagerer sig via en omnichannel oplevelse 13% mere tilbøjelig til at købe.

4. Anvender ikke Kaizen metoden i marketing

Kender du til Kaizen? Helt simpelt er det japansk og en metode, der sikrer løbende forbedringer ved hjælp af små trinvis forbedringer, der over tid giver massive resultater. I forbindelse med marketing betyder det, at uanset hvor succesfuld eller vidende du er, så kan du ikke hvile på laurbærrene og stoppe med at lære og eksperimentere. Og især ikke i dag, hvor dagens teknologi og AI ændrer den måde marketing udføres på.

Følger du denne metode? Prøver du at forbedre og hvis du prøver, gør du det så løbende? Husk at vedholdenhed er nøglen til succesfuld marketing.

5. Glemmer deres målgruppe nummer et

Når det kommer til at øge marketing ROI fokuserer marketingfolk ofte på hvordan de kan få nye kunder. Der bliver brugt enormt meget energi på at få flere besøgende til websiten og konvertere dem til kunder, så man let glemmer målgruppen nummer et: kunder.

Undersøgelser viser at sandsynligheden for at sælge til eksisterende kunder er 60-70%, mens sandsynligheden for at nye kunder køber er 5-20%.

Det er derfor, det er så vigtigt at fokusere på eksisterende kunder. Her er nogle statistiske oplysninger, der underbygger hvorfor kundefastholdelse er investeringen værd:

  • Gentagne kunder bruger ca. 33% mere end nye kunder.
  • Øges kundefastholdelsen med 5% øges indtjeningen med 25% til 95%.

Alligevel er der mange marketingfolk, der ignorerer kundefastholdelse og den markedsføring, der hører dertil. Lad være med at lave den fejl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *