Kategorier
SEO

7 simple måder at forbedre din SEO

Del gerne med andre

SEO er ligesom et langsomt brændende bål. Når du får ild i det, er der du nødt til at lægge mere og mere brænde på for at holde gang i det. Tænk på din website som bålet og SEO som brændet. Med hvert enkelte stykke træ du lægger på, desto længere vil bålet brænde.

Nedenfor giver jeg dig nogle få tips, som vil holde gang i dit SEO bål og hjælpe til med at booste din websites optimering for brugere og Google.

1. Optimer Title tags

Title tags er den første del af søgeresultatet i Google, som brugerne ser, så du skal sørge for, at disse tags er relateret til den søgeterm, du gerne vil ranke for. Ikke alene hjælper det søgemaskinen, men det gør det også klart, hvad siden eller artiklen handler om.

Det er vigtigt at inkludere søgetermen i din title tag. Det kan øge klikraten, da brugerne kan se, at det er samme vending, som de har søgt efter.

2. Opret en side for hvert enkelt produkt eller service, du tilbyder

Hver side på din website kan placeres i Google og blive synlig for din målgruppe. Hvis du ikke har en side om en bestemt service eller produkt, så går du glip af nogle muligheder for trafik fra søgemaskinen.

Mange virksomheder laver den fejl, at de kun opretter én side, der indeholder alle deres produkter og services. Det betyder, at denne side er meget mindre specifik end en side, der er dedikeret til et enkelt produkt eller service. Google sørger for at vise de mest brugbare sider for de folk, der søger, og en specifik side er mere relevant og brugbar for brugerne.

Så tjek og sørg for at du har en side pr. produkt eller service, som du ønsker Google skal indeksere. Hvis du ikke har det, så opret dem.

3. Gør dit tynde indhold bedre

Hver enkelt side på din website bør have indhold, der er på mindst 500 ord. Det skal fortælle brugerne hvad siden omhandler, selv om det kun er en side med et billede eller en video.

Hver side på din website skal også målrettes en bestemt søgeterm. Det øger chancen for, at din side bliver godt placeret.

4. Tilføj interne links til de vigtigste sider

Dine vigtigste sider er dine produkt- og servicesider, så der skal du have mest mulig trafik indtil. Derfor skal du linke til dem fra andet indhold på din site, f.eks. fra blogartikler.

For eksempel. Hvis du er et online marketing bureau og har en blogartikel, der handler om annoncering på Facebook, så skal du linke fra den side og ind til din serviceside med Facebook-services. Når nogen læser om Facebook annoncering, kan de nemt klikke videre og lære mere om, hvordan du kan hjælpe dem.

5. Lav lokal SEO

Hvis din virksomhed opererer lokalt, skal den også optimeres lokalt. Start med at oprette en Google My Business side, som i princippet bare er en moderne udgave af de gule sider i en telefonbog (hvis du kan huske dem?). Sørg for at udfylde alle sektionerne på siden og brug de søgetermer, som din målgruppe anvender, når de skal finde en virksomhed som din.

Når din Google My Business er verificeret, så sørg for at din website har det samme firmanavn, adresse og telefonnummer på hver side og at det matcher oplysningerne i GMB. Det holder tingene konsistente og fortæller Google at data er korrekte.

En gode måde at få informationerne på alle sider er at placere dem i footeren.

6. Opbyg citater

Citater er, at din virksomheds navn, adresse og telefonnummer bliver listet og anvendt i offentlige kataloger og databaser online. Og det er vigtigt, at det er præcis det samme, der nævnes alle steder. Det er en løbende proces at få din virksomhed nævnt disse steder og det tager tid at oprette din virksomhed i alle branchekataloger m.m.

Start med de største og vigtigste og gå så videre til de mindre og lokale.

7. Få online anmeldelser

Anmeldelser er ikke kun gode for de personer, der overvejer dine produkter eller services, men Google tager dem også med i sin beregning, når søgemaskinen skal indplacere din website.

Når du har kunder, som er tilfredse med din forretning, så få dem til at lave en anmeldelse på Google, Facebook og evt. Trustpilot, så andre også kan se dem.

Nogle kunder ved ikke hvordan man opretter online anmeldelser. Så opret en side med instruktioner om, hvordan man laver en anmeldelse med link til, hvor du gerne vil have dem oprettet. Eller du kan sende en email til kunderne med link til, hvor de kan oprette anmeldelserne.