Categories
Content Marketing

4 simple webdesign tips, der øger konverteringen

Del gerne med andre

At holde online kunder på din website kan være svært. Selvom websiten ser professionel ud og har forskellige troværdighedssymboler, så overser du måske mindre indlysende designelementer som har indflydelse på konverteringen. Men bare rolig – du behøver ikke at være webdesigner selv for at forstå og implementere de følgende fire simple tips.

1. Vælg de rigtige farver

Når du vælger farver til din website, skal du ikke bare vælge dine egne favoritfarver. Du skal i stedet overveje de følelser som hver farve udtrykker og om de matcher dit brand. Flere undersøgelser viser at bestemte farver påvirker måden vi føler for en forretning, herunder om vi beslutter os for at købe.

Farven blå giver for eksempel indtryk af tillid, styrke og pålidelighed og er blandt andet grunden til at firmaer som Dell, Ford og American Express bruger dem. På den anden side bruger virksomheder som Lego, Nintendo og Youtube røde farver, der indikerer begejstring og ungdommelighed.

Så overvej hvad din websites farver fortæller din målgruppe? Sælger du sunde livsstilsprodukter? Så overvej en grøn farve, der udtrykker fredfyldthed og vækst. Og tænk også på at kontrastfarver hjælper med at fremhæve de vigtigste elementer på siden, for eksempel call-to-action knapper.

2. Overvej din font

Ligesom farver påvirker følelserne gør skrifttypen det også, så du skal vælge en font, der præsenterer dit brand på den rigtige måde. Hvis du for eksempel sælger håndlavede møbler, skal du overveje en fonttype, der fortæller din målgruppe at pålidelighed og komfort er vigtigt for dig.

Desuden kan det at skabe luft mellem linjerne i din tekst gøre det lettere for læserne at læse. Som regel skal du anvende et mellemrum (linjehøjde), der er 150% af den fontstørrelse, du anvender.

3. Brug blanke områder

Brug masser af blanke eller hvide områder mellem de enkelte elementer på din website, for eksempel mellem din header (toppen) og selve indholdet. Det giver ro på siden og tillader dig at fokusere på de vigtigste elementer, som et vigtigt billede eller en vigtig call-to-action. Og det øger læsbarheden af hele siden.

4. Brug F-mønsteret

F-mønsteret refererer til måden vores øjne bevæger sig på, når vi læser online. Typisk skanner vi fra venstre til højre i toppen af siden og så bevæger vi os længere ned på siden, igen ved at skanne mod højre men mindre end vi gjorde på toppen af siden.

Så den del af siden, der får den mindste synlighed er bunden til højre. Så bevægelsen kommer til at ligne et F. Når du implementerer dit F-mønster, skal du placere de vigtigste elementer og call-to-actions i de områder, der ses mest. For eksempel vil en call-to-action knap, der placeres øverst til venstre ses ofte og sikkert også få flere klik.

Når du designer din virksomheds website skal du ikke kun overveje, hvad dit firma har brug for og behøver. I stedet skal du tænke på, hvad der er bedst for dine besøgende. Brug disse simple designtips til at forbedre måden, hvorpå dine kunder nemmest får fat i den vigtigste information og så følger en stigning i konverteringerne automatisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *